luni, noiembrie 28, 2022
AcasăMisterTelekinezia

Telekinezia

Creierul este un organ cu puteri dincolo de corpul nostru fizic si are abilitati pe care nu ni le putem explica. Inca nu stim multe lucruri legate de functionarea creierului nostru si adevaratele sale puteri. Se spune ca ne folosim un procentaj foarte mic din capacitatea creierului, insa ce se intampla cu restul? Ce ar insemna sa ne folosim toata capacitatea creierului? Ar putea abilitati precum telekinezia, telepeatia, premonitiile sa fie legate de aceste parti ale creierului pe care nu le folosim.Ni le putem dezvolta?

Telekinezia – mutarea obiectelor cu puterea mintii

Telekinezia se refera la actiunile mecanice exercitate de la distanta asupra obiectelor materiale. Asadar, este vorba despre un subiect capabil sa miste sau sa loveasca lucruri fara a le atinge. Activitatea consta in deplasarea, ridicarea sau proiectarea la distanta a obiectelor, precum si in emiterea zgomotelor asemanatoare unor ciocanituri sau izbituri.

De-a lungul istoriei au fost mentionate mai multe cazuri de persoane telekinetice, precum rusoaicele Nelia Mihailova, Ninel Kulagina sau mediumul israelian Uri Geller.

De remarcat este ca aceste puteri apar de regula in urma unor accidente ale persoanelor in cauza.

De exemplu Nelia Mihailova la varsta de 14 ani a fost ranita de un bombardament de artilerie spre sfarsitul razboiului si a durat mult pana si-a revenit din spital. In acest timp tot felul de schimbari au inceput sa se produca in jurul ei. Obiectele se deplasau singure, usile se deschideau si se inchideau, luminile se aprindeau si se stingeau. Totusi, spre deosebire de majoritatea indivizilor capabili de fenomene tip poltergeist, Nelia si-a dat seama ca, intr-un fel sau altul, ea era responsabila de evenimente si ca ar putea comanda aceasta energie. A reusit s-o declanseze si s-o dirijeze dupa vointa, astfel dezvoltandu-si abilitatea telekinetica.

telekinezie

Nelia Mihailova – Telekinezie

Eduard Naumov un biolog la Universitatea de Stat din Moscova a fost unul dintre primii care a cercetat abilitatile telekinetice ale Neliei Mihailova. In urma mai multor experimente si exercitii telekinetice pe care aceasta le-a facut s-a concluzionat ca fenomenul psihokinetic se instaleaza pe fondul unei puternice stari de stres, cu efecte organice deosebite. Sistemul nervos al Mihailovei era atat de afectat, incat se ajungea pana la pierderea temporara a simturilor fundamentale. In timpul exercitiilor mai indelungate Mihailova isi pierdea vederea, mirosul si auzul. Aceste simturi ii reveneau dupa o perioada de repaus.

Nelia Mihailova a fost examinata si medical de catre neurofiziologul Ghenadi Sergheiev, acesta conectand-o la un encefalograf si la un cardiograf.Sergheiev a descoperit ca ea avea in jurul corpului un camp magnetic de 10 ori mai redus decat acela al Pamantului.De asemenea, Sergheiev a constatat ca Nelia prezenta un tip neobisnuit de unde cerebrale, voltajul produs in partea din spate a capului fiind de 50 de ori mai mare decat cel produs in partea din fata.

Teleplastia –  membrele ectoplasmatice

Teleplastia presupune alungirea membrelor, dar nu fizic ci la nivel energetic printr-o structura ectoplasmatica.Spre deosebire de telekinezie, teleplastia presupune mutarea obiectelor aflate in apropierea persoanei respective, la o distanta de cativa metri.

Un teleplast al sec XX a fost Eusapia Palladino, care era in stare sa dezvolte la distanta o forta de trei ori mai mare decat forta sa reala atestata.

Conform maturiilor unor participanti la experientele facute cu acest subiect, in tip ce Eusarpia isi exercita forta telekinetica asupra unor obiecte, aparea, in semiobscuritate, o mana ectoplasmatica. Aceasta apuca obiectul si se resorbea imediat, dupa ce indeplinise actiunea telekinetica. Uneori, mana parea o prelungire ori mai multe prelungiri informe. Cercetari speciale au demonstrat ca asemenea prelungiri ieseau din orice parte a corpului Eusapiei si luau orice forma adecvata scopului. Ele puteau fi parghii, tije cu extremitati adezive, brate sau maini. Eusapia avea o raza de actiune limitata la trei metri, dar alti subiecti paranormali depasesc considerabil aceasta distanta.

La Palermo, in 1902, a fost vazut un filament aidoma unui fir de par care iesea din mana Eusapiei. S-a tras de el, filamentul s-a intins ca un fir de cauciuc, s-a rupt si a disparut instantaneu. Simultan, Eusapia a simtit o puternica scuturatura nervoasa. Aceste manifestari sunt tipice pentru ectoplasma; prin urmare, s-a dedus ca era vorba despre un fir ectoplasmatic. Este intaia „raza rigida atestata”.

teleplastie

Teleplastia – energie ectoplasmatica

In urma experimentelor, s-a constatat ca o modificare a creierului uman printr-o trauma suferita poate modifica un individ obisnuit intr-un ins cu puteri paranormale. Desi nu exista inca date clare, se pare ca respectiva modificare actioneaza o serie de centri neutilizati ai creierului. Prin acesti centri ascunsi, spiritul poate actiona nestingherit asupra materiei. In acelasi timp, activitatea respectivilor „centri paranormali” ai creierului contravine sanatatii organismului. Astfel, sanatatea trupului functioneaza ca o cenzura redutabila; niciun individ, oricat de paranormal, nu rezista la experiente prelungite de telekinezie sau teleplastie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments