Care sunt aceste locuri bantuite din Romania si cum au ajuns asa
Adevarat sau nu ,stiitnta inca nu a putut sa demonstreze existenta spiritelor dar nici sa o infirme. Cert este ca sunt anumite locuri care ne fac sa simtim o energie negativa in jurul nostru si o stare de teama si disconfort fara un motiv logic. Am facut o lista a acestor locuri bantuite din Romania pe care dorim sa o confirmati sau nu.Am fi interesati sa auzim comentariile celor din zonele respective, sau sa ne lasati comentarii cu alte zone pe care le considerati ca fiind bantuite.
Drumul fantomei din Cicarlau[tie_index]Drumul fantomei din Cicarlau[/tie_index]
In localitatea maramureşeană Cicârlău se presupune că ar exista fantoma unei tinere fete, care şi în ziua de astăzi mai poate fi văzută ocazional. Poveste pleacă din 1930, când o tânără fată a fost acuzată de vrăjitorie şi apoi omorâtă pentru că era prea frumosă. Zona este cunoscută de şoferi şi ca una în care se întâmplă foarte multe accidente.
Fostul sanatoriu de copii din Eforie[tie_index]Fostul sanatoriu de copii din Eforie[/tie_index]
In Eforie, pe plaja dintre cele două staţiuni exista o construcţie abandonată pe plajă: fostul sanatoriu de copii. Legenda spune că din cauza condiţiilor proaste în care trăiau pacienţii, acolo ar fi izbucnit o epidemie de ciumă sau că între zidurile fostului sanatoriu s-ar fi comis o crimă, o tânără fiind găsită moartă, iar pe perete erau nişte însemne sataniste. Mulţi ani după aceea, în clădirea abandonată s-ar fi auzit voci şi s-ar fi zărit umbre odată cu lăsarea întunericului.
Troita miresei Gaesti[tie_index]Troita miresei Gaesti[/tie_index]
Un alt loc de evitat se află lângă localitatea Găeşti pe DN7 la „troita miresei”. Se spune că acum câţiva ani a avut loc un accident în care o tânără şi-a pierdut viaţa chiar în ziua în care trebuia să se căsătorească. De atunci şi până acum, în zona respectivă, au avut loc zeci de accidente rutiere, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa.
Lacul Morii din Bucuresti[tie_index]Lacul Morii din Bucuresti[/tie_index]
Un loc de care toti Bucurestenii stiu ca ar fi de evitat este Lacul Morii. Aici s-a construit un baraj peste un vechi cimitir bucurestean.Cei care nu şi-au mutat morţii până la termenul fixat de autorităţi s-au trezit într-o bună zi că buldozerele intraseră pur şi simplu peste morminte. Oasele amestecate cu pământul răscolit erau peste tot, iar unii au luat ce au mai apucat, fără a şti măcar dacă osemintele erau sau nu ale celor dragi. În plus, biserica cu hramul Sfântului Nicolae a fost dărâmată chiar în ziua Sfinţilor Constantin şi Elena. De atunci in acel loc s-au intamplat foarte multe accidente auto pe podul de lang dig, iar in apele lacului multi oameni si-au gasit sfarsitul.
Castelul Iulia Hasdeu[tie_index]Castelul Iulia Hasdeu[/tie_index]
Şi castelul Iulia Haşdeu din judeţul Prahova este inclus pe lista locurilor de evitat, după ce se spune că el a fost construit pe baza unor schiţe pe care scriitorul le-a primit în somn, de la fiica sa moartă. În urmă cu mulţi, ani ziarele au relatat că în castel, noaptea se auzea pianul Iuliei cântând şi aplauzele lui Bogdan Petriceicu Haşdeu.
Conacul din Filipesti[tie_index]Conacul din Filipesti[/tie_index]
Un alt fenomen paranormal se află în satul băcăuan Filipeşti. Aflat aproape de râul Precista, un vechi conac este considerat casa răului. Proprietatea a trecut prin mâna a mai multor oameni, însă acum el a rămas părăsit. Potrivit unei legende, în subsolul acestui conac au fost încarceraţi opozanţii dictaturii. Localnicii îi îndeamnă pe turiştii să evite subsolul conacului, spunând că acolo sălăşluieşte „ăla rau”.
Cimitirul musulman de pe DN 39[tie_index]Cimitirul musulman de pe DN 39[/tie_index]
Spiritele morţilor, cred unii, se fac simţite şi pe DN 39, care face legătura între Constanţa şi Mangalia, care a fost construit peste un cimitir musulman ce se întindea pe 30.000 de metri pătraţi. În zonă s-au petrecut cele mai multe accidente rutiere de-a lungul timpului şi localnicii pun tragediile în cârca morţilor care nu-şi găsesc odihna.
Cazinoul din Constanta[tie_index]Cazinoul din Constanta[/tie_index]
Nici Cazinoul constănţean, emblema oraşului, nu a scăpat de umbre. Când a început construcţia lui, care a fost pe locul Consulatului Chinez, lângă Acvariu, s-au descoperit osemintele soldaţilor francezi care au luptat în Războiul Crimeii între anii 1853 – 1854. Ei au murit de holeră şi au fost înmormântaţi aproape de malul mării. Osemintele lor au fost mutate apoi în Cimitirul Francez şi mai apoi în Cimitirul Central. Cu toate acestea, povesteşte arhitectului, lumea bună a vremii nu intra în cazinou întrucât credeau că este bântuit de foştii soldaţi francezi.
Vila Cucoanei din Constanta[tie_index]Vila Cucoanei din Constanta[/tie_index]
Vila Cucoanei, din Constanţa, este unul dintre locurile din Romania despre care se spune căar fi bântuite. Legenda vechii case boiereşti spune că aici ar fi locuit în urmă cu zeci de ani un cuplu de tineri căsătoriţi care au murit în condiţii neelucidate. Cei doi au fost găsiţi fără suflare îmbrăcaţi în hainele de nuntă, iar sufletele lor ar fi rămas hoinare pe pământ.