luni, noiembrie 28, 2022
AcasăDocumentareKIM JONG IL – PERSONAJE CARE AU SCHIMBAT ISTORIA OMENIRII

KIM JONG IL – PERSONAJE CARE AU SCHIMBAT ISTORIA OMENIRII

Kim Jong Il (16.02.1941/2 – 17.12.2011) a fost în mod oficial Secretar General al Partidului Muncitoresc Coreean, aflat la guvernare încă din anul 1948, Preşedinte al Comisiei de Apărare Naţională a Coreei de Nord şi Comandantul Suprem al Forţelor Armate.

De asemenea, din anul 1994, el a fost conducătorul de facto al Republicii Populare Democrate Coreene, succedându-l astfel pe tatăl său, Kim II-sung (Kim Ir Sen).

Circumstanţele naşterii lui Kim Jong Il variază în funcţie de sursă. Informaţiile sovietice arătă că acesta s-a născut în data de 16 februarie 1941, în satul Vyatskoye, situat în apropierea oraşului rusesc Khabarovsk, unde tatăl său conducea batalionul I al Brigăzii Sovietice 88, alcătuită din exilaţi chinezi şi coreeni. În schimb, biografia oficială a lui Kim Jong Il susţine că acesta s-a născut în 1942 într-o bază militară secretă din Munţii Baekdu, iar naşterea sa a fost prevestită de o rândunică şi a avut ca heralzi un dublu curcubeu şi o nouă stea în rai.

Kim Jong Il avea numai trei sau patru ani când japonezii au fost învinşi de Aliaţi, punând astfel capăt Celui de-al Doilea Război Mondial. Coreea îşi recapătă independenţa, iar tatăl său se va întoarce în aceea septembrie în Phenian, Kim urmând şi el să ajungă în Coreea cu un vapor sovietic ce a debarcat la Sonbong. Nu târziu după aceasta, Kim Jong-il este trimis de către tatăl său să studieze în China, deoarece mediul din Phenian este ostil şi nesigur din cauza Războiului din Coreea ce abia izbucnise, deşi conform biografiei sale oficiale, Kim Jong-il studiază în Phenian în perioada septembrie 1950 – august 1960, fapt ce este contestat însă de academicienii străini, care susţin că acesta a studiat totuşi în China, din motivele enunţate anterior.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments