Documentarul isi îndreaptă atenția asupra subiectului de supraveghere a internetului în ceea ce privește avantajele și dezavantajele capacității de a fi vizionat, înregistrat și analizat în tot ceea ce trece peste imensul Web World Wide Web.
Primul aspect al conversației examinate de film este GCHQ – sediul guvernului de comunicații – care este o agenție federală de securitate a cărei declarație de misiune prevede că „[Agenția] lucrează în mod constant pentru a menține Marea Britanie în siguranță în mediul provocator al comunicării moderne .“ Motivul citat în film ca fiind singurul pe care publicul are cunoștințe despre existența agenției este că Edward Snowden a scurs informațiile în documentele sale infamante.
Tim Berners-Lee, omul creat ca inventator al Internetului în sine, explică faptul că vede pericolul prezentat pe măsură ce World Wide Web se dezvoltă de-a lungul timpului. El subliniază faptul că trebuie să înțelegem, în ceea ce privește supravegherea, că nu oamenii care monitorizează activitatea noastră pe internet în etapele inițiale ale eforturilor acestor agenții de securitate – sunt calculatoarele sau algoritmii adăpostiți pe ele Comportament desemnat ca merită să se uite în continuare și apoi avertizează oficialii securității umane că probabil există motive să se scufunde mai adânc.
Concentrarea filmului se transformă de la supravegherea guvernamentală la cea care se desfășoară de entități comerciale – întreprinderile mari obținând cât mai multe informații despre obiceiurile de căutare, de trafic și de interese care le permit să vizeze publicitatea plătită pe calea trasării digitale.
David Chaum este un teoretician de renume în domeniul dezvoltării internetului și, încă din 1980, a scris lucrări despre natura alarmantă a confidențialității digitale și despre nevoia de a se gândi la aceste probleme înainte de a deveni singura cale de a trăi viețile noastre. Aceste idei au condus la inventarea sistemului de criptare, pe care restul filmului o exploatează în legătură cu diversele forme ale datelor noastre, care trec pe Internet pe o bază zilnică.