luni, noiembrie 28, 2022
AcasăDocumentareGalapagos, taramul rechinilor uriasi

Galapagos, taramul rechinilor uriasi

Insula Darwin, o regiune oceanică la periferia arhipelagului Galapagos, găzduiește o populație tot mai mare de rechini balenă. De ce sunt atrasi rechinii de aceasta insula de doar un km patrat ? O echipă de oameni de știință curajoși și curajoși a propus să studieze aceste creaturi enigmatice într-un efort de a determina răspunsul, iar eforturile lor sunt documentate frumos în Galapagos: Realm of Sharks.

Rechinul balenă este cel mai mare pește din lume și datează din epoca de dinozaur. Cu toate acestea, se știe atât de puțin despre ei. Așa cum sa documentat în film, vechile mistere deblocate ale rechinului de balenă au atras o echipă de cercetători în zonă, condusă de naturalistul și fotograful de renume mondial Jonathan Green. Împreună, ei fac cel mai mare studiu al migrației marine în istorie.

„Aceasta este o situație reală în Jurassic Park”, susține Green în film. „Astăzi se plimbau în jurul Pământului nostru și nu știm absolut nimic despre ei”.

Rechinul de balenă este, în general, ușor de manevrat, dar dimensiunea lor colosală justifică precauții speciale la apropierea. Pentru a studia modelele de migrație, cercetătorii trebuie să atașeze dispozitive de urmărire la zeci de rechini de balenă. Datele colectate de la aceste dispozitive pot oferi indicii esențiale pentru câteva întrebări fără răspuns. Călătoresc în funcție de dorința lor pentru un anumit climat subacvatic sau de a îndeplini un anumit tip de hrănire?

O parte semnificativă a rechinilor de balenă care locuiesc în apele insulei Darwin sunt femelele însărcinate. Echipa speră să descopere dovezi ale obiceiurilor lor, inclusiv procesul prin care se împerechează și unde și cum dau naștere.

Galapagos: Tărâmul rechinilor uriași scufundă privitorul într-un mediu maiestuos rar văzut de ochii din afară. Fotografia uimitoare subacvatică surprinde minunile adâncului în detaliu glorios și portretează un habitat natural dintr-o gamă variată de viață marină până la un nivel aproape tactil. Pe parcurs, filmul oferă o perspectivă luminoasă asupra pericolelor tot mai mari care amenință în prezent populația de rechini de balenă și a eforturilor nobile ale conservatorilor care și-au propus să protejeze speciile.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments