miercuri, februarie 1, 2023
AcasăSpatiuEuropa Clipper - Misiune NASA catre Europa

Europa Clipper – Misiune NASA catre Europa

Europa Clipper de la NASA va efectua o recunoaștere detaliată a lunii Europa a lui Jupiter și va investiga dacă luna înghețată are condiții potrivite vieții.

Misiunea va plasa o navă spațială pe orbită în jurul lui Jupiter pentru a efectua o investigație detaliată a Europei – o lume care arată dovezi puternice pentru un ocean de apă lichidă sub scoarța glaciară și care ar putea găzdui condiții favorabile vieții. Misiunea va trimite o navă spațială extrem de capabilă, rezistentă la radiații, într-o orbită lungă, cu bucle, în jurul lui Jupiter, pentru a efectua flyby-uri repetate și apropiate ale lunii înghețate.

NASA a selectat nouă instrumente științifice pentru misiune. Sarcina utilă selectată include camere și spectrometre pentru a produce imagini de înaltă rezoluție a suprafeței Europei și a determina compoziția acesteia. Un radar care pătrunde în gheață va determina grosimea cochilei glaciare a Lunii și va căuta lacuri subterane similare cu cele de sub stratul de gheață al Antarcticii. Misiunea va purta, de asemenea, un magnetometru pentru a măsura puterea și direcția câmpului magnetic al Lunii, ceea ce va permite oamenilor de știință să determine adâncimea și salinitatea oceanului său. Măsurătorile gravitației vor contribui, de asemenea, la confirmarea existenței oceanului subteran al Europei.

Un instrument termic va cerceta suprafața înghețată a Europei în căutarea erupțiilor recente de apă mai caldă la suprafață sau în apropiere, în timp ce instrumente suplimentare vor căuta dovezi de apă și particule minuscule în atmosfera subțire a Lunii. Telescopul spațial Hubble al NASA a observat vaporii de apă deasupra regiunii polare de sud a Europei în 2012, oferind dovezi potențiale ale penelor de apă. Dacă existența penelor este confirmată – și sunt legate de un ocean sub-suprafață – studierea compoziției lor îi va ajuta pe oamenii de știință să investigheze machiajul chimic al mediului potențial locuibil al Europei, reducând în același timp nevoia de a găuri prin straturi de gheață.

În timpul misiunii nominale, nava spațială va efectua 45 de rotiri ale Europei la altitudini care variază de la 1700 mile la 16 mile (2700 kilometri la 25 kilometri) deasupra suprafeței.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments