luni, noiembrie 28, 2022
AcasăDocumentareEinstein’s equation of life and death

Einstein’s equation of life and death

Filmul documentar Einstein’s equation of life and death ( Ecuatia vietii si mortii a lui Einstein) , E=mc² ,spune povestea ecuatiei care avea sa schimbe viitorul omenirii si a modului in care privim viata si Universul.

In vara anului 1939 Albert Einstein era in vacanta intr-o mica statiune din  Long Island. Vacanta sa avea sa se incheie dupa vizita unui vechi prieten din Berlin. Vizitatorul era Leo Szilard. Acesta venise sa-i spuna lui Einstein ca se temea deoarece nazistii ar putea in curand fi in posesia unei arme teribile si ceva trebuia facut pentru a impiedica acest lucru. Szilard credea ca in urma ultimelor descoperiri din fizica, se putea converti masa in energie pura, fapt ce ar duce la obtinerea unor bombe foarte puternice. Aceasta tehnologie era acum posibila datorita unei descoperiri mai vechi de-a lui Albert Einstein.

In septembrie 1905 Albert Einstein avea sa descopere in urma studiilor din teoria relativitatii cea mai celebra ecuatie a fizicii din toate timpurile : E=mc² . Energia este egala cu masa inmultita cu patratul vitezii luminii. Asadar teoria sustinea ca exista o legatura intre masa si energie si ca pot fi transformate, masa in energie sau energia in masa. Faptul ca patratul vitezei luminii are o valoare uriasa, inseamna ca o cantitate foarte mica de materie poate produce foarte multa energie. Inca de la descoperirea radioactivitatii se stia ca nucleul atomilor are o energie foarte mare.

Ecuatia lui Einstein E=mc² a explicat si aratat ce valoare are aceasta energie. Einstein insa nu a realizat niciodata ca aceasta energie poate extrasa din nucleul atomilor, considerand ecuatia sa cu o valoare pur teoretica. Avea sa se insele amarnic in anii ce vor urma…

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments