baba vanga

Povestea Babei Vanga Incepe in 1911 pe 31 ianuarie in orasul Strumita din Iugoslavia. A vazut lumina zilei cu doua luni inainte de soroc in familia unor tarani saraci. Stim din biografia sa scrisa de Krasimira Stoianova in 1989 ca era foarte slaba, avea urechile lipite de cap si tot asa, lipite, degetele de la maini si picioare.

Mama Vangai a murit la varsta de trei ani, ramanand in grija unei vecine pe nume Asanita, o turcoaica buna si miloasa. L-a varsta de douasprezece ani, a fost prinsa de o furtuna grozava care a purtat-o la doi kilometri distanta. A fost gasita acoperita cu bucati de pamant, pietre si crengi. Ochii erau plini de praf si nu-i mai putea deschide, avand dureri ingrozitoare.

Au dus-o acasa, au spalat-o si s-au straduit cu totii sa-i aline durerile. I-au spalat ochii cu o infuzie din plante, au apelat la vrajitoare si descantatoare, iau dat apa descantata si apa sfintita, dar nimic nu i-a adus alinare.

Pana-n seara ochii i s-au umplut cu sange si, impreuna cu irisii, s-au albit. A fost operata de un medic, dar in cele din urma Vanga a ramas oarba pentru totdeauna.

De aici incolo, Vanga s-a confruntat din nou cu o saracie lucie si chinuri inimaginabile. Ea reprezenta cel mai pretios sprijin pentru fratii ei, fiind o fata foarte harnica si priceputa, desi era oarba.

Ea a inceput sa-si manifeste darul prezicerii si obisnuia uneori sa vorbeasca cu fiinte invizibile nevazute ochilor celorlalti. A prezis si iminenta celui de-al doilea razboi mondial, desi cei apropiati nu au crezut-o.

Cu putin inainte ca razboiul sa inceapa, un barbat inalt, blond si dumnezeiesc de frumos, imbracat ca un razboinic din antichitate, intr-o armura ce stralucea in lumna lunii, calarind un cal alb, s-a oprit in fata portii Vangai, a descalecat si a inrat in camaruta intunecoasa. Iradia atata stralucire, ca inauntru s-a facut lumina ca ziua. S-a intors catre Vanga si a glasuit cu voce puternica: In curand lumea se va tulbura si multi oameni vor pieri. Tu vei ramane in acest loc si vei prooroci despre morti si vii. Nu te teme! Eu iti voi spune ce sa prezici! La 6 aprilie, 1941, asa cum spusese cu un an in urma Vanga, trupele germane au traversat granita iugoslava. Familia ei compusa acum din cinci suflete s-a afundata intr-o saracie si mai mare.

Deznadejdea era deplina. Vanga plangea intreaga noapte si se ruga sa se faca o minune ca ea sa vada din nou, dar minunea nu s-a produs, iar ea nu se putea consola cu gandul ca sta ca o greutate pe capul familiei, fara sa-i poata ajuta cu ceva. In 1925 a fost admisa la o Casa a orbilor.
Acolo Vanga a dus o viata fericita in comparatie cu ceea ce traise pana atunci. Avea 18 ani, o infatisare ingrijita, iar fata ei slaba radia impacare si multumire.

Printre elevii Casei se afla un tanar, iar Vanga, indata ce-i auzea glasul, inima incepea sa-i bata fericit-tulburata, iar fata i se incingea de caldura. Intr-o zi el i-a marturisit ca o iubeste si i-a propus sa se casatoreasca.

Parintii sai erau oameni bogati si nu au avut nimic impotriva sa aiba grija de amandoi. Vanga era atat de fericita, incat parea ca nu mai atinge pamantul, dar in scurt timp in locul binecuvantarii parintesti, Vanga aprimit o veste care i-a dat o lovitura de moarte. Tatal ei o anunta ca trebuie sa se intoarca acasa pentru a avea grija de copii.

Vanga a inceput sa se manifeste ca un adevarat canal pentru aceasta fiinta si a inceput sa faca preziceri cu o exactitate uluitoare. Din gura ei curgea un alt glas, care indica foarte precis locuri, evenimente, numele barbatilor imobilizati, care se vor intoarce vii sau care vor suferi o nenorocire. Faima de prezicatoare a Vangai s-a raspandit si la curtea ei au inceput sa vina o multime de oameni. In 1942 granita cu Bulgaria a fost deschisa si la Vanga au inceput sa vina oameni si din Petrici si imprejurimi.

Printre acestia se afla un tanar, Dimitar Gusterov, care a cerut-o in casatorie si a luat-o la el acasa, in Petrici. Unii i-au zis ca greseste parasindu-si locurile natale. Vanga nu-i asculta pentru ca nu se despartea decat de amintiri triste, mizerie si de o viata de saracie. Lumea a aflat repede ca prezicatoarea sa mutat in orasul Petrici  si spre casa Vangai s-a indreptat un puhoi de oameni. Barbatul sau a plecat in razboi, in Grecia, de unde s-a intorsa in primavara anului 1944. El a murit de ciroza, in 1962, la varsta de 42 de ani. Cand a fost adus acasa de la spital, Vanga a intrat intr-un somn profund din care s-a trezit doar in clipa inmormantarii. Pe urma vorbit: „L-am condus pana la locul care i-a fost hotarat”.

casa baba vangaAfluxul de oameni la portile casei clarvazatoarei Vanga era din ce in ce mai mare, astfel ca nu mai putea sa se descurce si a cautat ajutorul statului. La 3 octombrie 1967 a trecut, cum se zice, sa „lucreze la stat”. Au fost desemnati oameni care sa pastreze ordinea in fata usii sale si care sa aiba liniste de odihna si linistea ei.

S-a infiintat un serviciu special in cadrul primariei, care sa inregistreze datele tuturor solicitantilor. Pe scurt, in cele din urma, clarvazatoarea Vanga a fost recunoscuta oficial. Printre previziunile ei celebre se numara si evenimentele din Praga, din 1968 sau Liban, in 1982. Se stie ca Vanga a primit vizita unor importanti sefi de stat care au cautat sfaturi in vorbele sale. Printre acestea se numara si fostul cuplu dictatorial din Romania.

Clarvazatoarea Vanga avea si puterea de a vorbii cu mortii. Ea vorbea despre moarte in chip poetic, ca o femeie cu parul depletit. In opinia ei moartea nu reprezenta decat o trecere intr-o alta dimensiune spatio-temporala.

Vanga a prezis evenimente marcante pentru omenire cum ar fi dezastrul de la Cernobal, caderea URSS sau scufundarea submarinului Kursk. Oameni din toata lumea au venit sa o vada pe Vanga Dimitrova. Agentia BTA a afirmat ca peste un milion de persoane au trecut pe la poarta celebrei clarvazatoare. Aproape toate predictiile sale au facut referire la vietile private ale oamenilor comuni. Dusmanii acesteia au acuzat-o de frauda si a fost chiar trimisa la inchisoare pentru ca a prezis cu precizie moartea lui Stalin. Vanga a murit in 1996, la varsta de 84 de ani.

In 1988 clarvazatoarea Vanga a facut o declaratie demna de consemnat: Suntem martori ai unor evenimente decisive ale planetei. Doi dintre cei mai mari conducatori ai Pamantului si-au strans mana si su semnat , pentru a dovedi ca au facut primul pas spre ajungerea la pacea universala.Dar va trece inca mult timp. Va curge inca multa apa…Va veni Al Optulea si el va semna pacea finala a planetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here