luni, noiembrie 28, 2022

Cele 7 chakre

Ideea de chakre vine din yoga, dar a fost încorporată în diferite alte sisteme spirituale. Sistemul chakrelor a fost dezvoltat în India în Evul Mediu. În limba sanscrită, “chakra” înseamna “roată.”
Chakrele sunt dispuse de-a lungul corpului. Sunt ca niste sfere/bile/centrii de energie care sunt responsabili cu anumite comportamente şi cu sănătatea energetică şi fizică a corpului şi anumitor zone.

În corpul nostru există 7 chakre majore. Numerotarea lor începe dinspre pământ spre cer. Fiecare chakră are o culoare corespunzătoare.
Fiecare chakră se roteşte continuu într-un anumit sens: orar-antiorar.

7-chakre

Chakra 1(rădăcină) – Muladhara

chakra MuladharaEste localizată, raportat la corpul fizic, între organele genitale sexuale şi anus. Ca reprezentare grafică este floare de lotus cu 4 petale. Culoare chakrei 1 este roşu. Elementul este pământul.
Funcţionarea corespunzătoare a acestei chakre trezeşte în noi dorinţa de a moşteni şi instinctul de conservare, trăsături date de elementul pământ. Funcţia psihică a acestei chakre este instinctul de supravieţuire.
Disfuncţiile fizice şi psihice sunt teama de moarte, evitarea răspunderii, agresivitate crescută, probleme cu ordinea şi încadrarea în timp, stare de nerăbdare şi dependenţă, obezitate, hemoroizi, senzaţia „cu capul în nori”, persoana este foarte bolnăvicioasă. Închiderea chakrei produce impotenţă.
Centrul energetic care conectează la energii de vibraţia chakrei 1 şi care ajută la echilibrarea ei, se află în Munţii Parâng – Petroşani.

Chakra 2(sexuală/subombilicală) – Swadhisthana

Raportat la corpul fizic, este localizată la 2 degete(2cm) sub ombilic. Reprezentarea grafică este floarea de lotus cu 6 petale. Culoarea chakrei 2 este portocaliul iar elementul este apa.
Funcţionarea corectă a chakrei 2 trezeşte în noi dorinţa de a avea relaţii sociale şi de cuplu. Trăsăturile sale sunt puritatea şi ataşamentul. Chakra 2 este responsabilă de practicarea cu plăcere a actului sexual şi relaxarea, ea controlează calitatea relaţiilor noastre. Funcţia psihică a aceste chakre este instinctul de reproducere.
Disfuncţiile fizice şi psihice ale chakrei 2 creează teama de atingere, fobie de contact fizic, impotenţă, frigiditate, complexe de inferioritate, fobii şi chiar infecţii. Persoana este uşor de manipulat, are o stare de nonexistenţă, de gol şi lipsă de scop.
Centrul energetic care conectează la energii de vibraţia chakrei 2 şi care ajută la echilibrarea ei, se află în Sinleul Sivaniei – Sălaj – Dacidava.

Chakra 3(a plexului solar) – Manipura

Raportat la corpul fizic, se află la patru degete deasupra ombilicului(„gura stomacului”). Este responsabilă cu protecţia corpului şi este cea mai expusă vampirismului energetic. O bună apărare împotriva în această privinţă este împreunarea degetelor mâinii sub formă de stea.
Reprezentarea grafică a chakrei 3 este floarea de lotus cu 10 petale, iar culoarea reprezentativă ei este galbenul-auriu. Elementul chakrei 3 este focul.
Funcţionarea corectă duce la coordonarea stării de relaxare şi asigură capacitatea de concentrare şi claritatea în gândire. Este responsabilă de tonifierea generală a organismului, iar funcţia psihica este raţionalul.
Disfuncţiile fizice şi psihice ale chakrei 3 duc la teamă, intimidare, lipsă de încredere în sine, teamă de responsabilitate. Persoana este egoistă, îngrijorată, lacomă şi are o digestie proastă, predispoziţie(sau prezenţa) spre diabet, ulcer, ciroză, etc.
Centrul energetic care conectează la energii de vibraţia chakrei 3 şi care ajută la echilibrarea ei, se află în Polovragi – Tg. Jiu.

Chakra 4(a inimii) – Anahata

Este localizată în mijlocul toracelui, în dreptul inimii. Reprezentarea grafică a sa este floarea de lotus cu 12 petale iar culoarea corespunzătoare ei este verdele crud. Elementul său este aerul.
Funcţionarea corectă a chakrei inimii determină capacitatea de iubire necondiţionată, încrederea în sine, acceptarea, scade teama sau impactul stresului şi asigură calmul, armonia şi concentrarea.
Disfuncţiile fizice şi psihice ale chakrei 4 duc la scăderea chefului de viaţă, astm, hipo sau hipertensiune arterială, boli de inimă sau de plămâni. Persoana este geloasă, egoistă, urăşte, condiţionează iubirea.
Centrul energetic care conectează la energii de vibraţia chakrei 4 şi care ajută la echilibrarea ei, se află în Munţii Rarău – Câmpulung Moldovenesc.

Chakra 5(a gâtului) – Vishuddha

Localizarea ei, după cum îi spune şi numele, este la baza gâtului. Reprezentarea grafică a ei este floarea de lotus cu 16 petale iar culoarea sa reprezentativă este albastrul deschis.
Elementul său este eterul.
Funcţionarea corectă a chakrei 5 permite emisia emoţiilor, exprimarea bucuriei, autoexprimarea şi creativitatea. Ea asigură aptitudinile pentru educaţie, actorie şi telepatie. Este chakra cea mai uşor expusă stresului.
Disfuncţiile fizice şi psihice ale chakrei 5 duc la apariţia timidităţii, tracului, bâlbâielii sau depresiei. Persoanele devin introvertite şi sunt mai predispuse la bol cardiovasculare şi la impotenţă, în comparaţie cu cele extrovertite.
Centrul energetic care conectează la energii de vibraţia chakrei 5 şi care ajută la echilibrarea ei, se află în Sarmisegetuza.

Chakra 6(celui de-al treilea ochi) – Ajna

Este localizată la un centimetru deasupra ochilor, între sprâncene. Reprezentarea sa grafică este un cerc alb cu 2 petale de lotus. Culoarea sa reprezentativă este albastrul-indigo.
Funcţionarea corectă a chakrei 6 determină o bună intuiţie. Ea este centrul de comandă mentală, clarviziune şi telepatie.
Disfuncţiile fizice şi psihice ale chakrei pot produce paranoia, confuzia şi încordarea, însoţite de dureri de cap. Persoana are o stare psihică labilă, nu are un scop, are halucinaţii şi credinţă dusă până la fantism.
Centrul energetic care conectează la energii de vibraţia chakrei 6 şi care ajută la echilibrarea ei, se află în Capidava(între Hârşova şi Cernavodă).

Chakra 7(a coroanei) – Sahashrara

Localizarea ei, raportat la corpul fizic, este în creştetul capului. Chakra 7 aparţine lui Dumnezeu.
Reprezentarea grafică a sa este floarea de lotus cu o mie de petale, iar culoarea sa este alb.
Funcţionarea corectă a chakrei determină starea de confort şi de seninătate, ea controlând memoria directă şi pe cea indirectă. Meditaţia pe această chakră duce la pacea universală şi primirea de informaţii utile din astral.
Disfuncţiile fizice şi psihice ale chakrei 7 duc la înstrăinarea de Divinitate, nelinişte, nemulţumire, lipsa încrederii în viaţă, lipsa inspiraţiei şi derută.
Centrul energetic care conectează la energii de vibraţia chakrei 6 şi care ajută la echilibrarea ei, se află la mănăstirea Sâmbăta de Sus

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments