miercuri, iunie 19, 2024
AcasăStiinta Cel Mai Avansat Robot – ECCERBOT

 Cel Mai Avansat Robot – ECCERBOT

Ne apropriem cu pasi repezi de scenariile din filmele SF cu roboti precum Data din Star Trek. Cel mai avansat robot in momentul de fata este Ecci ,prescurtarea de la Eccerbot.Ecci are nu doar oase si muschi ci si capacitatea de a invata din propriile greseli.

Acest robot se poate mişca natural datorită oaselor, muşchilor şi tendoanelor cu care a fost dotat, acestea fiind realizate dintr-o masă plastică specială. Ecci se foloseşte de o serie de motoraşe electrice pentru a mişca încheieturile de care sunt prinse tendoanele. În plus, procesează acţiunile cu ajutorul unui creier special făcut pentru el. Creierul lui Ecci conţine un soft de computer care îl ajută să îşi corecteze greşelile. De exemplu, dacă Ecci se împiedică sau se loveşte de ceva, computerul din creierul său va studia informaţia şi îl va ghida în aşa fel încât să nu mai facă aceeaşi greşeală încă o dată. Robotul Ecci are aceeaşi capacitate vizuală ca şi oamenii.

„Acest robot ne va ajuta să înţelegem mai bine cum anume se deplasează omul, o chestiune greu de explicat şi înţeles până acum”, a explicat Rolf Pfeifer, director al laboratorului pentru inteligenţă artificială de la Universitatea din Elveţia. Oamenii de ştiinţă speră ca creaţia lor să inspire o nouă generaţie de roboţi şi să fie de ajutor în fabricarea şi dezvoltarea unor membre artificiale pentru medicină. „Dacă putem face ca mâna unui robot să se mişte ca ale noastre, atunci vom revoluţiona posibilităţile pentru proteze. Iar robotul care se va mişca ca o persoană reală va putea să preia astfel din sarcinile dificile unde este nevoie de o mână de ajutor”, a adăugat Pfeifer.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments